

Millainen mainonta sopii ostopolun eri vaiheisiin?
Mihin ihmeeseen tarvitaan brändimainontaa, kun se ei tuota suoria konversioita? Miksi et tekisi pelkästään tiukasti suoriin ostoihin tähtääviä mainoksia, kun ostoista ne eurot kuitenkin tulevat?
Liiketoiminnan ja palveluiden siirryttyä digitaaliseen muotoon on ostokäyttäytyminen jatkuvassa muutoksessa. Ne yritykset, jotka ymmärtävät muutoksen ja pysyvät sen mukana, saavat huomattavan etulyöntiaseman markkinoilla. Koska markkinoinnin tavoitteena on selvittää asiakkaan tarpeet muuttuvassa tilanteessa, voi yritys ymmärtää ja hallita tätä muutosta hyödyntämällä digitaalisen markkinoinnin keinoja.
Koska markkinoinnin tavoitteena on selvittää asiakkaan tarpeet muuttuvassa tilanteessa, voi yritys ymmärtää ja hallita tätä muutosta hyödyntämällä erilaisia digitaalisia materiaaleja ja kohderyhmille räätälöityä viestintää eli digimarkkinointia. Hyvä digitaalinen markkinointi perustuu aina yrityksen liiketoiminnallisiin tavoitteisiin.
Digitaalinen markkinointi on kommunikaatiota halutulle kohdeyleisölle digitaalisten kanavien välityksellä. Digitaalisella markkinoinnilla voidaan saavuttaa tuloksia myös pienellä budjetilla ja mahdollistaa tarkasti mitattavat tulokset. Lisäksi se auttaa ymmärtämään kohderyhmää paremmin.
Digimarkkinointi pohjautuu digitaalisen presenssin hallitsemiseen ja kasvattamiseen, minkä avulla yritys saavuttaa markkinoinnin tavoitteet. Toisin sanoen yrityksen on oltava digitaalisesti läsnä ja tarjottava kohderyhmälle, mitä he tarvitsevat ja jopa ylitettävä nämä oletukset. Yleisimmät digitaalisen markkinoinnin kanavat nykypäivänä ovat hakukoneet, sosiaalinen media, sähköposti ja verkkosivut.
Lue lisää mitä on digimarkkinointi.
Digitaalinen markkinointi sisältää useita eri strategioita, taktiikoita ja kanavia. Tässä kirjoituksessa keskitymme tällä hetkellä eniten käytettyihin digitaalisen markkinoinnin keinoihin.
– SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi
– SEM (Search Engine Marketing) eli hakukonemarkkinointi
– SEA (Search Engine Advertising) eli hakukonemainonta
– Sisältömarkkinointi
– Konversio-optimointi
– Sosiaalisen median markkinointi
– Sosiaalisen median mainonta
– Omat verkkosivut
– Sähköpostimarkkinointi
– Bannerimainonta
SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi on yksi tämän hetken kuumimmista digimarkkinoinnin keinoista. SEO on prosessi, joka tähtää yrityksen online-sisällön optimoimiseen niin, että sisältö sijoittuu parhaiden hakutulosten joukkoon hakukoneissa (erityisesti Googlessa). SEO:sta hyötyvät erityisesti verkkosivut. Esimerkiksi blogin päivittäminen säännöllisesti edistää sivuston sijoittumista hakukoneissa – erityisesti, kun blogin blogitekstin tueksi toteutetaan avainsanatutkimus.
Mitä SEO vaatii?
Miksi SEO?
Lue lisää hakukoneoptimoinnista.
SEM (Search Engine Marketing) eli hakukonemarkkinointi on digimarkkinoinnin keino, jonka avulla pyritään parantamaan yrityksen verkkosivujen näkyvyyttä ja lisäämään kauppaa hakukonenäkyvyyden avulla. Näkyvyys voi olla joko orgaanista (ei maksettua, vaan ansaittua) tai ostettua mainontaa eli SEA:a (Search Engine Advertising). Hakukonemarkkinointi pitää siis sisällänsä sekä hakukoneoptimoinnin, että hakukonemainonnan. Hakukonemainonnassa yritys ostaa mainostilaa hakukoneesta ja maksaa jokaisesta klikistä mainospaikan tarjoajalle esim. Googlelle. Puhekielessä kuulee usein käytettävän SEM-termiä, vaikka puhutaan SEA:sta.
Mitä SEA vaatii?
Miksi SEA?
Molemmat SEO ja SEM tarvitsevat hyvää sisältöä onnistuakseen. Sisältömarkkinointi tarkoittaa sisällön suunnittelua, luomista ja promoamista, mikä johtaa brändin vahvistumiseen, verkkosivuliikenteen lisääntymiseen ja myynnin kasvamiseen.
Mitä sisältömarkkinointi vaatii?
Miksi sisältömarkkinointi?
Konversio-optimointi on keino, jonka avulla pyritään parantamaan verkkosivukävijöiden ja konversioiden suhdelukua. Konversio voi olla esimerkiksi yhteydenotto, oppaan lataus tai tuotteen ostaminen. Hyvä taktiikka konversio-optimoinnin kehittämiseen on A/B-testaus.
Mitä konversio-optimointi vaatii?
Miksi konversio-optimointi?
Sosiaalisen median markkinointi tarkoittaa sisällön luomista ja jakamista sosiaalisen median kanavissa, minkä päämääränä on saavuttaa markkinoinnin tavoitteet. Sosiaalisen median markkinoinnin toimenpiteet sisältävät julkaisujen suunnittelua ja toteutusta kuva-, teksti- ja videomuodossa sekä vuorovaikutusta kohdeyleisön kanssa. Sosiaalisen median markkinointia tukee mainonta sosiaalisen median kanavissa.
Mitä sosiaalisen median markkinointi vaatii?
Miksi sosiaalisen median markkinointi?
Lue lisää sosiaalisen median markkinoinnista.
Yritys voi olla näkyvillä sosiaalisessa mediassa täysin ilmaiseksi, mutta yrityksen näkyvyyttä on mahdollista kasvattaa sosiaalisessa mediassa maksullisen mainonnan avulla. Tähän on kaksi vaihtoehtoa. Jo olemassa olevia julkaisuiden näkyvyyttä voidaan tehostaa tai voidaan luoda kokonaan uusia mainoksia. Esimerkiksi Facebookiin ja Instagramiin voidaan luoda helposti mainoksia samasta aineistosta ja niitä voidaan hallinnoida kätevästi yhdestä paikasta. Mainonta sosiaalisessa mediassa on hyvä keino tavoitella ja houkutella uusia asiakkaita.
Mitä sosiaalisen median mainonta vaatii?
Miksi sosiaalisen median mainonta?
Yrityksen omat verkkosivut ovat yksi tärkeimmistä asioista digitaalisessa markkinoinnissa. Verkkosivujen avulla yritys tuo esille palveluitaan ja tuotteitaan ja kerää liidejä ympäri vuorokauden. Verkkosivut lisäävät myös luotettavuutta, yritys on olemassa ja helposti löydettävissä verkosta. Verkkosivujesi etusivua tai mainosten laskeutumissivuja voidaan ajatella kivijalkakaupan näyteikkunana, jonka tarkoitus on vastata asiakkaan tarpeeseen ja ohjata liikkumaan sivulla.
Mitä yrityksen omat verkkosivut vaativat?
Miksi yritykselle kannattaa olla omat verkkosivut?
Hyvin toteutettu sähköpostimarkkinointi on yritykselle tehokas digitaalisen markkinoinnin keino. Sähköpostilistalle liittyneet käyttäjät ovat yleensä joko uutiskirjeen tilaajia tai esimerkiksi yrityksen tarjoaman oppaan lataajia. Eli he ovat jo valmiiksi kiinnostuneita yrityksestä.
Mitä sähköpostimarkkinointi vaatii?
Miksi sähköpostimarkkinointi?
Bannerimainonnasta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä Google Network -yhteisöön kuuluvilla verkkosivuilla tapahtuvaa mainontaa. Mainokset voivat sisältää tekstiä, kuvia ja videota. Display-mainonta on hyvä digitaalisen markkinoinnin keino, sillä sitä voidaan hyödyntää jokaisessa ostopolun vaiheessa.
Mitä bannerimainonta vaatii?
Miksi bannerimainonta?
Digitaalinen markkinointi on murroksessa ja sen keinot kehittyvät jatkuvasti. Tässä kirjoituksessa kävimme läpi tämän hetken yleisimmät digitaalisen markkinoinnin keinot, vaatimukset ja hyödyt.
Digitaalinen markkinointi on jatkuvaa kehitystyötä, ja onnistuessaan se lisää yrityksen kauppaa ja kasvattaa liikevaihtoa.
Jos et tiedä, mistä lähteä liikkeelle, varaa meiltä ilmainen tunnin konsultaatio. Käymme konsultaatiossa yhdessä läpi yrityksesi digitaalisen markkinoinnin nykytilan ja kehityskohteet.
Kiitos, kun luit kirjoitukseni. Tsemppiä ja tuloksellisuutta yrityksesi digimarkkinointiin!
Toivoen,
Alina
Alina Venermo
Yrittäjä, CEO
alina.venermo@folcan.fi
+358 50 357 3684
Mihin ihmeeseen tarvitaan brändimainontaa, kun se ei tuota suoria konversioita? Miksi et tekisi pelkästään tiukasti suoriin ostoihin tähtääviä mainoksia, kun ostoista ne eurot kuitenkin tulevat?
Kolkuttaako verkkosivu-uudistus nurkan takana? Tässä blogissa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun haluat uudistaa verkkosivustosi.
Tapahtumamarkkinointi on osa markkinointikokonaisuutta, mikä kattaa tuotteena olevan tapahtuman tai tuotteen ympärille rakennetun tapahtuman markkinoinnin. Tapahtumamarkkinointi tarjoaa kohdeyleisöilleen inspiroivaa, innostavaa ja relevanttia tietoa koko tapahtuman
Tapaamisen aikana keskustelemme tarkemmin liiketoimintanne tavoitteista ja autamme teitä määrittämään, miten voitte hyödyntää digimarkkinointia niiden saavuttamisessa. Otamme sinuun yhteyttä ajan varaamiseksi.