Kuinka tehdä hyvä tiktok-video – kerää vinkkimme ja onnistu!

Sisällysluettelo

On monia syitä, miksi TikTok on yksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista. Joitakin sen menestymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat sen valtava suosittujen kappaleiden kirjasto, trendien arvoiset tehosteet ja, että alusta kannustaa pieniä niche-yhteisöjä kasvamaan. Mutta yksi suurimmista eduista tällä alustalla on, että se ei vaadi vuosien työtä ja kasvua. Se ei vaadi kuin yhden viraalihitin, jonka avulla voit nousta tunnetuksi yhteisössä. Toisin sanoen TikTok-videoiden tekemisen oppiminen ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Tässä kirjoituksessa opastamme sinut askel askeleelta, kuinka tehdä hyvä TikTok-video.

Mitä on TikTok?

TikTok, Kiinassa myös nimellä Douyin, on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu mobiilisovellus. TikTokin on julkaissut ja sitä kehittää kiinalainen ByteDance. Sovelluksen suosio alkoi kasvaa maailmalla merkittävästi tammikuussa 2018 ja Suomessa myöhemmin 

Lue blogi TikTok-markkinoinnista – mitä se on ja kenelle se sopii?

Onko yritykselläsi käytössä TikTok-tili ja muita mahdollisia somekanavia? Lataa sosiaalisen median strategiapohja ja luo yrityksellenne somestrategia, jonka avulla saavutat tehokkaammin näkyviä tuloksia.

Vinkkilista onnistuneen TikTok-viraalihitin tekoon:

Ennen kuin aloitat videon kuvaamisen ja muokkaamisen, tässä meidän vinkkilista viraalihitin luomiseen: 

 • Mene suoraan asiaan. Älä vedä ihmisiä mukana koko 60 sekunnin ajan. Lyhyet ja nopeasti kohdistetut videot ovat suositumpia. 
 • Käytä trendikkäitä ääniä tai kappaleita. TikTok suosii videoita, joissa on jo ennestään hyvin toimivia ääniä ja kappaleita. Ajattele ääniä, joita kuulet aina For You -sivullasi. 
 • Käytä trendaavia hashtageja. TikTok listaa suosituimmat hashtagit Discover-välilehdellä. 
 • Hyppää mukaan trendiin. Tutustu sovelluksessa jo suosittuun sisältöön, kuten suosittuun tanssiin tai esittele jotain ainutlaatuista kodistasi. Älä pelkää hypätä trendiin. 
 • Kerro tarina. Vaikka kaikki pitävät trendikkäistä tanssivideoista, niin tarinat ovat suosittuja TikTokissa. Jos sinulla on erikoinen tarina kerrottavana, jaa se! 
 • Jätä pieni mysteeri. Annoitpa sitten neuvoja tai kerrot hullun tarinan, älä kerro kaikkea yhdellä videolla. Jos jätät joihinkin kysymyksiin vastaamatta, ihmiset pyytävät jatkovideota ja jäävät seuraamaan seuraavaa videota. 

Olemme koonneet alle vinkkejä, joiden avulla yrityksesi menestyy myös tulevaisuudessa:

TikTok-videon kuvaaminen​

Ensimmäinen askel on tietysti TikTok-videon kuvaaminen.

Videon kuvaaminen suoraan TikTokilla vs. Videon lataaminen puhelimestasi ​

Ennen kuin aloitat, sinun on ensin päätettävä, kuvaatko uuden videon TikTok-sovelluksen sisäisellä kameralla vai lataatko olemassa olevan videon valokuvakirjastostasi. Molemmissa vaihtoehdossa on hyvät ja huonot puolensa. 

Kun kuvaat videota TikTok-sovelluksessa, voit käyttää suodattimia ja tehosteita ennen kuin aloitat tallennuksen, mikä voi säästää aikaa. Ja suuri etu on, että videot, joissa laulat tai “lip-syncaat”, on paljon helpompi tallentaa TikTok-sovelluksessa.  

Jos kuitenkin kuvaat videota, joka koostuu useista klipeistä, on järkevämpää kuvata laitteesi alkuperäisellä kameralla, koska TikTok-sovelluksessa on 60 sekunnin aikaraja.

Miten kuvata TikTok-video?

 1. Avaa TikTok-sovellus.
 2. Paina + -painiketta näytön alareunassa
 3. Klikkaa ”Lisää ääni” näytön yläreunassa. (Jos et halua musiikkia videoosi, niin hyppää #10)
 4. Etsi haluamasi ääni hakupalkista.
 5. Napauta ääntä ja lisää se videoosi painamalla punaista valintamerkkiä.
 6. Aseta puhelin sopivaan paikkaan.
 7. Paina ajastinpainiketta näytön oikealla puolella.
 8. Valitse joko 3 tai 10 sekunnin lähtölaskenta.
 9. Paina ”Aloita lähtölaskenta” -painiketta.
 10. Kuvaa video
 11. Lisää suodattimia, tehosteita, tarroja tai tekstiä.
 12. Paina Seuraava-painiketta.
 13. Kirjoita kuvatekstisi ja lisää hashtagit.
 14. Paina Julkaise.

TikTok-videon muokkaaminen

Alla vinkkilista, jolla pääset alkuun TikTok –videoiden muokkaamisessa. 

Filtterit

Kuten useimmissa muissa sisällönluontisovelluksissa, TikTokissa on myös valikoima filttereitä, jotka parantavat videoidesi esteettistä vetovoimaa. Suodattimien avulla videosi näyttävät paremmilta, vaikka ne olisi kuvattu matkapuhelimella, jossa on keskiverto kamera. 

Videotehosteet

Recording screen effects: Nämä tehosteet löytyvät tallennusnäytöltäsi, ja niitä voidaan käyttää kun kuvaa suoraan TikTok sovelluksessa. Valittavana on satoja tehosteita – AR-suodattimia, kauneussuodattimia, ’green screen’ & interaktiivisia tehosteita, kuten tietokilpailuja ja paljon muuta. 

Editing screen effects: Nämä ovat tehosteita, joita voit käyttää valmiiksi tallennettuihin videoihin. Löydät ne muokkausnäytöltä napauttamalla Tehosteet. Näitä ovat visuaaliset tehosteet, kuten Rainbow Strobe, Rain, Flash, Zoom ja Glitch, sekä tarrat, siirtymät, jako- ja aikatehosteet. 

Voit myös kokeilla muissa videoissa käytettyjä tehosteita. Tämä on nopea tapa hypätä TikTok-trendeihin, kun ne ovat vielä kuumia. Muiden videoista voi löytyä inspiraatiota! 

Tarrat

TikTokin tarrat ovat samanlaisia kuin Instagram Stories –tarrat – voit lisätä kyselyn, kysymyksen, mainitsemisen, hashtagin ja muita tarroja ollaksesi suoraan vuorovaikutuksessa yleisösi kanssa. Tai lisää animoituja tarroja vahvistaaksesi viestiäsi ja saadaksesi videosi näyttämään eloisammalta. 

Siirtymät

TikTokin siirtymät ovat yksi tehostetyypeistä, joita voit lisätä valmiiksi tallennettuihin tai ladattuihin videoleikkeisiin. Nämä ovat hienoja lisättäväksi leikkeiden väliin, jotta videosi näyttävät elokuvamaiselta. 

Teksti

TikTokin avulla voit lisätä tekstiä videoihisi. Tämä on hyödyllistä kahdesta pääasiallisesta syystä: 

Tee videoistasi helppokäyttöisempiä. Suurin osa kuluttajista katselee videoita matkapuhelimellaan äänen ollessa pois päältä. Tekstitysten lisääminen helpottaa kaikkien sisältösi käyttöä, myös ilman ääntä katsovien. 

Vahvista viestiäsi. Tekstitysten lisääminen voi auttaa sinua tiivistämään tärkeimmät ideat, korostamaan tiettyjä sanoja tai lauseita, kuten toimintakehotuksia, ja yleensä tehdä videoistasi kiinnostavampia ja helpompia ymmärtää.

Automaattiset teksitykset

Viime vuonna TikTok esitteli automaattiset tekstitykset osana esteettömyysominaisuuksiaan, jotta sisällöntuottajien olisi helpompi tavoittaa ihmiset, jotka katsovat ilman ääntä tai joilla on kuulovaikeuksia. 

Voit ottaa automaattiset tekstitykset käyttöön kaikille äänitetyille tai ladatuille videoille, joissa on puhuttu ääni.

Kuvateksti

Kun kirjoitat TikTok-videoihisi kuvatekstiä, varmista, että ne ovat lyhyitä ja informatiivisia.  

Viimeisimmät TikTok-tilastot osoittavat (https://sproutsocial.com/insights/tiktok-stats/), että videot, jotka saavat eniten klikkauksia alustalla, saavat viestinsä perille kolmen ensimmäisen sekunnin aikana. 

Voit ottaa automaattiset tekstitykset käyttöön kaikille äänitetyille tai ladatuille videoille, joissa on puhuttu ääni.

Musiikki

Trendikäs musiikki on usein syy, joka saa TikTok -videon leviämään. Brändit ja sisällöntuottajat voivat hypätä kelkkaan ja käyttää trendikkäitä ääniä luodakseen videoita, joilla saa lisää sitoutumista ja algoritmin suosion. 

Voit myös käyttää uudelleen ääniä muista videoista, erityisesti niistä, jotka ovat leviämässä. Tämä on nopea tapa löytää trendaavia kappaleita käytettäväksi omiin videoihin.

Yhteenveto

Nyt on korkea aika ottaa TikTok mukaan omaan somestrategiaan  ja alkaa tuottamaan videoita brändillesi. Jos sinulla on kysyttävää, haluat oppia lisää tai haluat apua somestrategian suunnitteluun, niin ota yhteyttä ja jutellaan lisää!