LinkedIn-mainonta – milloin ja mihin sitä kannattaa käyttää?

LinkedIn on erittäin tehokas mainonnan kanava, kun sitä osaa hyödyntää strategisesti oikeissa tilanteissa. Erityisen hyvin se toimii B2B-markkinoinnin ja rekrytoinnin avuksi. Orgaanisten julkaisuiden näkyvyys eli maksuton näkyvyys LinkedInissä on kuitenkin melko heikkoa. Mikäli siis koet, että kanava on sinulle oikea, mainontaa kannattaa todellakin harkita. 

Luettuasi tämän tekstin osaat punnita, onko LinkedIn-mainonta kannattavaa yrityksellesi.  

Ketä LinkedIn-mainonnalla tavoittaa?

LinkedIn-mainonta sopii sinulle, joka teet B2B-markkinointia tai rekrytointia, sillä sen avulla tavoitat erityisesti yrityspäättäjät ja korkeakoulutetut ammattilaiset. Suomessa LinkedIn- käyttäjiä jo yli miljoona. LinkedIn- mainonnan vahvuus onkin tarkka kohdentaminen. LinkedIn on erittäin tehokas kanava myös, kun haluat kasvattaa tunnettuutta ja tuoda omaa osaamista esille. 

Voit kohdentaa mainontaa esimerkiksi ammattinimikkeen, taitojen, koulutuksen ja kokemuksen perusteella. Näitä yhdistelemällä tavoitat tarkasti määriteltyjä yleisöjä, jotka sopivat juuri sinun tarkoitukseesi. 

LinkedIn-mainontaa voi kohdentaa esimerkiksi seuraavien perusteella: 

  • Titteli
  • Toimiala
  • Yrityksen nimi
  • Koulutus
  • Taidot
  • Yrityksen koko
  • Mielenkiinnonkohteet
  • Sähköpostiosoitteet.

 

Näiden lisäksi LinkedInissä onnistuu kohdistaminen maantieteellisen sijainnin ja demografiatietojen perustella, kuten muissakin some kanavissa. Voit siis halutessasi kohdentaa mainontaa haluamiisi yrityksiin ja vielä niiden sisällä haluamillesi titteleille. Mikäli tiedät potentiaaliset asiakasyrityksesi, voit helposti kohdentaa mainonnan esimerkiksi kyseisten yritysten ylimmälle johdolle.  

Onko sinulla lista yrityksistä, joita myyntitiiminne tulisi kontaktoida?

Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan järkevin tapa liidiesi kontaktoimiseen mainonnan kautta.

Onko LinkedIn-mainonta kallista?

LinkedInin klikkihinnat ovat usein melko korkeita ja liidien hankinta LinkedInin kautta tulee usein kalliiksi verrattuna muihin somekanaviin, esimerkiksi Facebookiin. Miksi näin on ja kannattaako se korkeasta hinnasta huolimatta?  

LinkedInissä voit kohdentaa mainoksia tehokkaasti esimerkiksi etsimillesi päätöksentekijöille. Mitä tarkempi kohdennus, sitä kalliimpaa mainonta on.  

Erittäin tarkasta kohdentamismahdollisuuksis a huolimatta ei kannata jättää kaikkea vain LinkedInin varaan. Korkeiden hintojen vuoksi Linkediniä kannattaa käyttää vain uusien asiakkaiden tavoittamiseen ja muita edullisempia kanavia puolestaan uudelleenmarkkinointiin. Uudelleenmarkkinoinnissa kannattaa hyödyntää esimerkiksi Facebookia, Instagramia, Google Display-mainoksia tai Youtube-mainoksia

LinkedIn-mainonnassa on myös hyvä pitää mielessä, että vaikka yleisön koko olisi esimerkiksi 20 000, vain osa tästä määrästä on todellisuudessa aktiivikäyttäjiä. Monet käyttävät LinkedIniä huomattavasti harvemmin kuin muita somekanavia ja siksi LinkedIn-mainonnan rinnalla kannattaa hyödyntää muitakin mainoskanavia.  

Haluatko tietää, mitä mahdollisuuksia LinkedIn tarjoaa sinulle?

LinkedIn-mainosmuodot

LinkedInissä on erilaisia mainosmuotoja, jotka sopivat eri tarkoituksiin. Ne muistuttavat hyvin paljon Facebook-mainonnassa olevia mainostyyppejä, joten jos Business Managerin käyttö on sinulle tuttua, on LinkedIn-mainontaa helppo ymmärtää. Tässä muutamia esimerkkejä Linkedinin mainosmuodoista. 

Sponsoroitu postaus

Sponsoroitu postaus on yrityksen LinkedIn-sivulla julkaistu päivitys, jota levitetään mainostamalla laajemmalle, kohdennetulle yleisölle. Postaus näkyy käyttäjien normaalissa postausvirrassa, minkä vuoksi se saa hyvin näkyvyyttä. Sponsoroidut postaukset muistuttavat näin ollen natiivimainontaa

Suora sponsoroitu postaus

Mainos, joka ei näy yrityksen omalla LinkedIn-sivulla, mutta toimii muuten samoin kuin sponsoroitu postaus. Tämän mainosmuodon avulla viestin voi kohdentaa hyvin tarkasti halutulle kohderyhmälle. 

Liidimainos

Direct Sponsored Post, johon on upotettu esitäytetty lomake. Liidimainosta voi käyttää esimerkiksi sähköpostilistan kasvattamiseen. 

Tekstimainos

Tekstimainokset ovat lyhyitä tekstejä tai tekstin ja kuvan yhdistelmiä, jotka näkyvät LinkedInin yläosassa tai oikean reunan bannerissa. Tekstimainosten huomioarvo ei vastaa sponsoroituja postauksia, mutta niiden näkyvyys on edullisempaa. Tekstimainokset eivät näy lainkaan mobiilissa. 

InMail-mainos

InMail-mainos eli suoraviesti on maksettu LinkedIn-viesti suoraan käyttäjän LinkedIn postilaatikkoon. Käyttäjälle tulee samanlainen ilmoitus kuin ihmiseltä tulleesta viestistä ja viesti lähetetäänkin jonkin yrityksen työntekijän nimissä. Muista lähettää vain kiinnostavaa sisältöä niistä kiinnostuneelle kohderyhmälle, ettei yritystä yhdistetä spämmiviesteihin.  

Tarvitsetko apua LinkedIn-mainonnan kohdentamisessa?

Ota yhteyttä, niin katsotaan sinulle toimivin kohdennus.

Conversation -mainos

Conversation ads mahdollistaa dialogin asiakkaan kanssa ja toimii samalla tavalla kuin Inmail-mainos. Tässä mainosmuodossa voi luoda useita CTA-painikkeita, joiden avulla voi rakentaa erilaisia ostopolkuja. Tämä vaatii mainostajalta huolellista suunnittelua. Conversition ads ovat erittäin toimiva oikein kohdistettuna ja rakennettuna, erityisesti tapahtumien, tuotteiden ja sisältöjen markkinointiin.   

Dynaamiset mainos

Dynaamiset mainokset ovat räätälöityjä mainoksia, jotka muodostuvat, kun LinkedIn hakee tietoja käyttäjästä ja muodostaa juuri heille kohdennettuja mainoksia. Mainokset voivat sisältää vastaanottajan profiilitietoja, kuten käyttäjän kuvan, työnimikkeen tai yrityksen nimen. Dynaamisia mainosmuotoja on kolmea erilaista; follower ads, spotlight ads ja job ads.  

Display-mainos

Display-mainokset ovat perinteis bannerimainoksia, jotka ovat omiaan tietoisuuden levittämiseen. 

Kuvakarusellimainos

Karusellimainos on monelle tuttu Facebook mainonnasta. Kuvakarusellimainos on kuvamainos normaalissa uutisvirrassa, joka sisältää 2–10 selattavaa kuvaa, joiden alapuolella on linkit halutuille sivuille. 

Mainosmuotojen käyttö riippuu hyvin paljon kampanjoiden tavoitteista. Aloita siis aina huolellisella tavoitteiden määrittämisellä ja mieti sitten mikä mainosmuoto auttaa sinua tavoittamaan oikean kohderyhmän ja saavuttamaan tavoitteesi. 

LinkedIn-mainonnan tärkeimmät hyödyt

Kohdentaminen. Sijainnin ja demografioiden lisäksi voit kohdentaa esimerkiksi työkokemuksen, -paikan ja -tehtävän perusteella ja saavuttaa yritysten päättäjät ja korkeakoulutetut ammattilaiset. 

Mittaaminen ja seuraaminen. Mainosten ostaminen perustuu huutokauppaan ja voit valita tavoitteisiisi parhaiten sopivat mainosmuodot.  

Kustannustehokkuus. Vaikka mainostaminen on kalliimpaa muihin somekanaviin verrattuna, voi LinkedIn-mainonta olla kustannustehokasta liidin hankinnassa. Uudelleenmarkkinointia kannattaa toteuttaa muissa kanavissa.  

Parhain tapa myynnin kasvattamiseen on oikein tehty markkinointi.

Älä siis tuhlaa aikaasi kylmäpuheluihin!
Alina Venermo kuva

Kysy minulta lisää!

Alina Venermo
Yrittäjä, CEO
alina.venermo@folcan.fi
+358 50 357 3684

Lue lisää digimarkkinoinnista Folcanin blogista

Rekry – Digital Marketing Specialist

Etätyö / HybridiEtsimme digitaalisen markkinoinnin moniosaajaa kasvamaan tiimiimme! Haluatko kasvaa kanssamme digitaalisen markkinoinnin huippuosaajaksi? Asiantunteva ja omistautunut digimarkkinoinnin tiimimme etsii vahvistusta.  Työnkuvasi Digital Marketing Specialistina

Lue lisää »