Kuten jo aiemmin mainittiin, markkinoinnin kilpailukeinot muodostuvat useamman asian kokonaisuudesta. Tästä kokonaisuudesta puolestaan muodostuu jokaisen yrityksen oma markkinointimix. Mikään yritys ei pysty kilpailemaan vain yhden kilpailukeinon varassa. Katsotaanpa esimerkkejä:
McDonald’s. McDonald’sin kilpailueduiksi luetaan hinnan lisäksi nopea palvelu tinkimättä laadusta (prosessit) sekä tasalaatuisuus eli se, että tuotteet tehdään samoista raaka-aineista. Esimerkiksi BigMac maistuu samanlaiselta universaalisti missä päin maailmaa tahansa (tuote, prosessit).
Louis Vuitton. Luksus-ketju luottaa kilpailustrategiassaan erilaistamiseen, jonka avulla yhtiö on onnistunut nousemaan sekä luksusbrändien markkinajohtajaksi että pitämään yllä korkeaa hintatasoa uniikin tuotteensa ansiosta (tuote, hinta).
Louis Vuittonin brändin kohdalla voidaan puhua subjektiivisesta kilpailuedusta. Yrityksen brändi herättää mielikuvia ja tunteita, jolloin ihmiset ovat valmiita maksamaan tuotteesta enemmän kuin kilpailijan vastaavasta. Myös esimerkiksi Adidaksen ja Niken tuotteista ollaan valmiita maksamaan logon tai kolmen raidan vuoksi enemmän kuin halvemmista vastaavista tuotteista. Objektiivinen kilpailuetu sen sijaan perustuu enemmän faktoihin kuin tunteeseen. Taitavastikaan markkinoitu brändi ei pelasta tuotetta, jota asiakas ei halua ostaa.
Millä sinun yrityksesi erottautuu kilpailijoista? Millaisilla keinoilla voisit saada etulyöntiaseman muihin nähden? Kokoa 7P-mallin avulla oma markkinointimixisi ja varmista, että yrityksesi saa parhaan mahdollisen startin menestyäkseen oman alasi kilpailluilla markkinoilla.