

Millainen mainonta sopii ostopolun eri vaiheisiin?
Mihin ihmeeseen tarvitaan brändimainontaa, kun se ei tuota suoria konversioita? Miksi et tekisi pelkästään tiukasti suoriin ostoihin tähtääviä mainoksia, kun ostoista ne eurot kuitenkin tulevat?
Kävijäseurantaa tarkasteltaessasi olet saattanut törmätä orgaanisen liikenteen kohdalla (not provided) -hakusanaan. Tämä hakusana kattaa valtaosan orgaanisen haun kautta tulleesta liikenteestä ja hakusanan osuus kasvaa päivä päivältä enemmän. Miksi tämä sitten tapahtuu ja mikä sen oikein aiheuttaa?
Lokakuussa 2011 Google julkaisi päivityksen, jossa hakusanadataa ei enää julkaista käyttäjän ollessa kirjautunut sisään Googlen palveluihin (esim. Gmail ja Google+). Sisäänkirjautuneiden käyttäjien haut kootaan siis Google Analyticsissä yhden (not provided) -hakusanan alle. Teknisesti tämä tarkoittaa sitä, että sisäänkirjautuneiden käyttäjien haut tehdään salatun yhteyden kautta, estäen datan hankkimisen. Päivitys vaikuttaa siis kaikkiin kävijäseurantatyökaluihin, mukaan lukien Googlen omaan Google Analyticsiin.
Mikäli haluat tutustua tarkemmin Google Analyticsin perusteisiin, pääset tekemään sen täältä.
Jos et pysty näkemään hakusanoja, joilla kävijät tulevat sivustollesi, sinun pitää löytää uusi työkalu, jonka avulla pystyt analysoimaan Googlen lähettämän liikenteen laatua tarkemmin.
Hakusanojen tarkastelun sijaan pystyt esimerkiksi katsomaan, mille laskeutumissivulle (not provided) -hakusanat ohjaavat liikennettä. Laskeutumissivuston sisältö antaa tärkeätä informaatiota käyttäjän aikeista ja hänen käyttämistään hakusanoista. Pystyt analytiikan avulla siis tarkastelemaan epäsuorasti paljon asioita, jotka auttavat tulkitsemaan (not provided) -hakusanaa.
Jos saisit valita, niin todennäköisesti valitsisit kuitenkin laskeutumissivujen datan tarkastelun sijasta hakusanojen tarkastelun.
Itseasiassa, tämä on mahdollista. Sinun pitää vain liittää Google Analytics käyttäjäsi Google Search Consolen dataan.
Tämän liitoksen tehtyäsi, pystyt tarkastelemaan Search Consolen tarjoamaa dataa ja liittämään sen Google Analyticsin tuottamiin raportteihin. Pystyt myös tarkastelemaan Google Analyticsin raportteja suoraan Search Consolesta.
Google on kirjottanut aiheesta ohjeet, jotka löytyvät täältä.
Jos haluat sivustosi sijoittuvan hyvin Googlessa, on tärkeää, että pystyt tarkastelemaan dataa ja hyödyntämään sitä sivuston kehittämisessä. Tämä on tärkeää myös konversioiden optimoinnissa.
Nostimme esiin kolme tärkeää asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon (not provided) -hakusanaan liittyen:
Alina Venermo
Yrittäjä, CEO
alina.venermo@folcan.fi
+358 50 357 3684
Mihin ihmeeseen tarvitaan brändimainontaa, kun se ei tuota suoria konversioita? Miksi et tekisi pelkästään tiukasti suoriin ostoihin tähtääviä mainoksia, kun ostoista ne eurot kuitenkin tulevat?
Kolkuttaako verkkosivu-uudistus nurkan takana? Tässä blogissa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun haluat uudistaa verkkosivustosi.
Tapahtumamarkkinointi on osa markkinointikokonaisuutta, mikä kattaa tuotteena olevan tapahtuman tai tuotteen ympärille rakennetun tapahtuman markkinoinnin. Tapahtumamarkkinointi tarjoaa kohdeyleisöilleen inspiroivaa, innostavaa ja relevanttia tietoa koko tapahtuman