Pro Bono –projektilla kohti luonnonmukaisempia metsiä | Folcan x Save the Skogen 

Folcanilla on kunnia olla osana Pro Bono -yhteistyötä Save the Skogenin kanssa Suomen metsien hyväksi. Me Folcanilla olemme kaikki ylpeitä suomalaisuudestamme ja arvostamme suuresti kotimaamme tarjoamaa luontoa. Tästä syystä Save the Skogenin tukeminen tuntui meille erityisen tärkeältä.

Save the Skogen on Suomen metsille omistettu rento hyväntekeväisyystapahtuma. Se haluaa koota ihmiset taiteen, musiikin ja ulkoilmaelokuvan pariin nauttimaan Suomen luonnosta ja loppukesän upeasta Hangosta. Tapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea innostaa ihmisiä Suomen luonnon suojeluun ja kerätä varoja Luonnonperintösäätiölle, joka Suomen ainoana valtakunnallisena säätiönä tarjoaa suoran kanavan Suomen metsien suojeluun. Säätiön toiminta perustuu siihen, että kaikki lahjoitukset käytetään luonnonalueiden ostamiseen ja näiden ostettujen alueiden rauhoittamiseen. Mikä olisikaan parempi paikka kokoontua tämän tärkeän aiheen ympärille kuin Hangon kauniille Plagen-rannalle. 

Haluamme luoda yhteisöllisen ja helposti lähestyttävän kulttuurikokemuksen mahdollisimman monelle samalla lisäten ihmisten tietoisuutta ja innostusta luonnonsuojeluun Suomessa, erityisesti metsien suojeluun.

Tapahtumaidea syntyi halusta tehdä jotain konkreettista luonnonsuojelun hyväksi samalla järjestäen yhteisöllisen kulttuuritapahtuman. Tapahtuman suunnittelu lähti liikkeelle kolmen hengen tiimissä ja nyt koossa on innokas ja tarmoa täynnä oleva seitsemän hengen vapaaehtoistiimi.  

Me olemme korostaneet, että haluamme lähestyä luonnonsuojelun teemaa positiivisuuden ja innostuksen kautta. Lauran (Folcanin WordPress designer) kanssa on mennyt tosi sutjakkaasti ja joustavasti.

Folcan tarjoutui auttamaan Save the Skogenia verkkosivujen muodossa. Olimme mukana visuaalisen ilmeen luomisessa yhdessä heidän tiiminsä kanssa ja lisäksi teimme heille heidän brändivisiotaan vastaavat verkkosivut pohjaksi kaikelle muulle markkinoinnille. Save the Skogen haluaa lähestyä tärkeää aihetta positiiviselta näkökulmalta ja verkkosivut tehtiinkin nimenomaan tällä mentaliteetilla: 

Mikäli kiinnostuit tapahtumasta, käy kurkkaamassa Folcanin Save the Skogenille tekemät verkkosivut ja lue lisää!

Tutustu muihin referensseihimme