

Millainen mainonta sopii ostopolun eri vaiheisiin?
Mihin ihmeeseen tarvitaan brändimainontaa, kun se ei tuota suoria konversioita? Miksi et tekisi pelkästään tiukasti suoriin ostoihin tähtääviä mainoksia, kun ostoista ne eurot kuitenkin tulevat?
Työnantajamielikuva on näkymä yrityksen jokapäiväiseen elämään. Sen ympärillä pyörivät asiat kuten yrityksen visio, yrityksen toimintaperiaatteet ja yrityskulttuuri. Työnantajakuva on siis mielikuva, joka muodostuu yrityksen itse välittämän ja siitä jaettavan tiedon (esimerkiksi yrityksen työntekijöiden jakaman tiedon) pohjalta.
Sisältömarkkinointi ei ole ainoastaan tehokas keino potentiaalisten asiakkaiden houkutteluun, vaan myös työnantajamielikuvan rakentamiseen. Nykypäivänä ei enää riitä, että yritys lisää ilmoituksen työnhakusivustolle ja jää odottamaan hyviä hakemuksia. Työnhakijat tarkastelevat yritystä monesta eri näkökulmasta, etsien tietoa useasta eri kanavasta. Tutkimusten mukaan työnantajamielikuvaan panostavat yritykset kokeilevat rohkeasti myös uusia viestintäkanavia.
Arvokkaan sisällön merkitys korostuu potentiaalisen työntekijän etsiessä tietoa yrityksestä. Potentiaalinen työntekijä etsii tietoa niin yrityksen omilta verkkosivuilta kuin muista kanavista esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Tylsä tai epäsäännöllisesti päivitetty Facebook-sivu tai tunkkaiset julkaisut verkkosivuilla eivät houkuttele potentiaalista hakijaa kiinnostumaan yrityksestä riittävästi lähettääkseen hakemuksen. Pahimmassa tapauksessa potentiaalinen työntekijä jättää kokonaan hakematta, jos markkinointi välittää väärän kuvan yrityksestä.
Kun yrityksen digimarkkinointi on kunnossa ja potentiaalinen työnhakija löytää verkosta itselleen mielenkiintoista sisältöä, on tunne aivan toinen. Hyvin toteutettu sisältömarkkinointi on tehokas keino erottua työntekijän silmissä positiivisesti ja kehittää työnantajamielikuvaa. Positiivinen mielikuva helpottaa rekrytointia ja vähentää usein rekrytointiin kohdistuvia kustannuksia. Lisäksi yrityksen rehellinen viestintä ja positiivinen työnantajamielikuva vähentävät virherekrytointien määrää, sillä oikeat ihmiset kiinnostuvat todennäköisemmin oikeasta yrityksestä.
Tämän takia työnantajamielikuvan kehittäminen tulee ottaa huomioon markkinointistrategiaa määritettäessä.
Vaikka et olisi tehnyt vielä toimenpiteitä työnantajamielikuvan kehittämiseksi, on yrityksellesi jo kehittynyt jonkinlainen työnantajamielikuva. Googlaa yrityksesi, selvitä mitä siitä puhutaan sosiaalisessa mediassa ja muualla verkossa. Lisäksi kysy rehellistä mielikuvaa työntekijöiltäsi.
Minkälaisia työntekijöitä yrityksesi etsii? Mitä se vaatii puolestaan yritykseltäsi, että oikeat henkilöt löytävät sen luokse ja kiinnostuvat siitä? Markkinointisuunnitelmaa määritettäessä ota huomioon työnantajamielikuvan kehittäminen ja sen kehittämisen vaatimukset. Onko alallasi paljon vahvoja työnantajabrändejä vai pystytkö erottautumaan kilpailijoistasi suhteellisen pienellä investoinnilla? Muun muassa aidon ja rehellisen sisällön jakaminen eri kanavissa tai työntekijöiden kirjotusten esilletuonti ovat hyviä tapoja viestiä yrityksen kulttuurista potentiaalisille työnhakijoille (kuten myös asiakkaille).
Missä kanavissa kohdeyleisösi eli potentiaaliset hakijat viettävät aikaansa? Mitä haluat viestiä heille? Ota selvää, mitä yrityksesi potentiaaliset työnhakijat odottavat sinulta; mitkä arvot ja työnantajan ominaisuudet ovat heille tärkeitä. Lisäksi tutki, miten yrityksesi eroaa muista työnantajista näiden osalta.
Vuorovaikuta ja keskustele! Eri sosiaalisen median kanavat ovat loistavia paikkoja pitää yhteyttä potentiaalisten hakijoiden kanssa.
Tuo aito ja rehellinen kuva yrityksestäsi esille! Näin työntekijöiden pysyvyys parempi.
Alina Venermo
Yrittäjä, CEO
alina.venermo@folcan.fi
+358 50 357 3684
Mihin ihmeeseen tarvitaan brändimainontaa, kun se ei tuota suoria konversioita? Miksi et tekisi pelkästään tiukasti suoriin ostoihin tähtääviä mainoksia, kun ostoista ne eurot kuitenkin tulevat?
Kolkuttaako verkkosivu-uudistus nurkan takana? Tässä blogissa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun haluat uudistaa verkkosivustosi.
Tapahtumamarkkinointi on osa markkinointikokonaisuutta, mikä kattaa tuotteena olevan tapahtuman tai tuotteen ympärille rakennetun tapahtuman markkinoinnin. Tapahtumamarkkinointi tarjoaa kohdeyleisöilleen inspiroivaa, innostavaa ja relevanttia tietoa koko tapahtuman