Canva – ilmainen kuvanmuokkausohjelma netissä

Canva on ilmainen suunnitteluohjelma, joka toimii netissä ja puhelimella. Canvaa voit käyttää esimerkiksi kuvanmuokkausohjelmana, videoiden editoinnissa sekä markkinointimateriaalien suunnittelussa. Tämä ohjelma on helppokäyttöinen ja se sopii niin aloittelijoille, harrastelijoille kuin ammattilaisillekin nopeaan visuaaliseen suunnitteluun.

Canvan avulla voit toteuttaa helposti esimerkiksi yhtenäisen ilmeen Instagram-tilillesi, jota seuraajiesi on miellyttävä selata. Saat luotua visuaalisesti näyttävää ja helppolukuista sisältöä, joka houkuttelee uusia seuraajia tilillesi. Lue lisää vinkkejä, miten voit saada enemmän Instagram-seuraajia.

Näin pääset aloittamaan Canvan käytön

Canva toimii netissä, joten sinun ei tarvitse ladata erillisiä ohjelmia koneellesi – tämä ilmainen kuvanmuokkausohjelma kulkee mukanasi siellä missä nettikin. Mikäli kuitenkin haluat, on saatavillasi myös Canva for Desktop Windows- sekä MacOS-käyttöjärjestelmille sekä sovellus älypuhelimille tai vaikkapa tabletille.

Päästäksesi käyttämään Canvaa, sinun täytyy aloittaa rekisteröitymällä. Voit rekisteröityä Canvan käyttäjäksi Google-tunnuksillasi, Facebook-tunnuksillasi tai sähköpostiosoitteellasi. Kuvanmuokkausohjelmasta on sekä ilmainen että maksullinen versio. Rekisteröityessäsi voit valita kumman version haluat käyttöösi.  Kerromme maksullisesta versiosta lisää myöhemmin tässä artikkelissa. Voit vertailla tarkemmin maksullisen ja ilmaisen version ominaisuuksia myös Canvan sivuilta.

Miksi Canva on niin suosittu?

Canvan parhaita puolia ovat moniin tarkoituksiin soveltuvat suunnittelutyypit, jotka ovat valmiiksi oikean kokoisia. Voit siis luoda netissä helposti ja nopeasti mainoskuvat esimerkiksi Facebookiin ja Instagramiin (Lue lisää Facebook-mainonnasta.) oikeilla mittasuhteilla ilman, että sinun tarvitsee muistaa vaadittavia kuvakokoja.

Toinen asia, jota Canva-käyttäjät tuntuvat rakastavan, ovat muiden suunnittelemat mallipohjat, joita voit hyödyntää omassa suunnittelussasi. Voit herätellä luovuuttasi ja inspiroitua selaamalla, minkälaisia mallipohjia muut ovat luoneet. Muiden suunnittelemiin pohjiin saa tehdä rajattomasti muutoksia ja niitä voi hyödyntää oman suunnittelun pohjana. Valitse sinua miellyttävä mallipohja ja vaihda siihen sinulle sopivat värit sekä fontit. Voit myös poistaa ja lisätä esimerkiksi grafiikoita, kuvia sekä tekstiä.

Kaipaatko apua Canvan käytössä tai brändipaketin luomisessa? Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Huomioi nämä, kun käytät Canvaa

Canvaa käyttäessäsi muista, että mallipohjia voi käyttää kuka tahansa. Tämän vuoksi sinun kannattaa välttää käyttämästä kuvanmuokkausohjelman valmiita pohjia muokkaamattomina. Muokkaamalla pohjia oman yritysilmeesi mukaisiksi, erotut kilpailijoistasi ja brändi-ilmeesi pysyy yhtenäisenä. Voit personoida työsi vaihtamalla värejä, fontteja, lisäämällä ja poistamalla elementtejä. Toisin sanoen, käytä mallipohjia inspiraationa ja lisää niihin persoonaa.

Canvassa tallentaminen onnistuu vain tietyissä muodoissa, eikä tiedostoja pääse muokkaamaan muissa ohjelmissa ainakaan kovin helposti. Canvaa ei kannata pitää ainoana säilytyspaikkana omille materiaaleille, jotta pääset niihin käsiksi myös, vaikka ohjelmassa olisi käyttökatko tai tilisi poistettaisiin jostain syystä.

Canvan kuvanmuokkausominaisuudet ja navigointi sivuilla

Canvaa käyttäessäsi muista, että mallipohjia voi käyttää kuka tahansa. Tämän vuoksi sinun kannattaa välttää käyttämästä kuvanmuokkausohjelman valmiita pohjia muokkaamattomina. Muokkaamalla pohjia oman yritysilmeesi mukaisiksi, erotut kilpailijoistasi ja brändi-ilmeesi pysyy yhtenäisenä. Voit personoida työsi vaihtamalla värejä, fontteja, lisäämällä ja poistamalla elementtejä. Toisin sanoen, käytä mallipohjia inspiraationa ja lisää niihin persoonaa.

Canvassa tallentaminen onnistuu vain tietyissä muodoissa, eikä tiedostoja pääse muokkaamaan muissa ohjelmissa ainakaan kovin helposti. Canvaa ei kannata pitää ainoana säilytyspaikkana omille materiaaleille, jotta pääset niihin käsiksi myös, vaikka ohjelmassa olisi käyttökatko tai tilisi poistettaisiin jostain syystä.

Sininen ylävalikko

Koti
Klikkaamalla tätä, pääset suunnittelutilasta takaisin aloitussivulle, josta voit mm. valita, minkä suunnittelutyypin haluat toteuttaa. Aloitussivulla vasemmassa reunassa on myös navigaatio, josta pääset katsomaan kaikki suunnittelumallisi, sinulle jaetut tiedostot, brändipakettisi (Canva Pro maksullinen versio), luomaan tiimin ja katsomaan kaikki kansiosi sekä roskakorin.

Mallipohja Canvan suunnittelunäkymässä.

Tiedosto
Täältä saat näkyviin suunnittelupohjaasi mm. viivaimet ja leikkuuvarat. Voit valita kansion, johon tiedosto tallentuu. Myös tiedoston lataaminen tai uuden suunnittelumallin luominen sekä brändipaketin lataaminen onnistuu tätä kautta.

Muuta kokoa
Jos sinulla on Canva Pro -versio, tätä toimintoa kannattaa hyödyntää, kun haluat saman sisällön useisiin kanaviin. Klikkaa vain suunnittelutilassa sinisestä yläpalkista ”muuta kokoa” ja valitse haluamasi kuvakoko. Voit muuttaa joko nykyisen formaatin kokoa tai monistaa uuden tiedoston eri koossa. Valitsemasi formaatti aukeaa uudelle välilehdelle ja se sisältää kaikki elementit siitä suunnittelupohjasta, josta teit kopioin uuteen kokoon.

Kumoa
Jos haluat peruuttaa tekemäsi muutoksen, klikkaa yläpalkista ”kumoa”.

Kaikki muutokset tallennettu -teksti
Ennen kuin suljet Canvan nettiselaimellasi, on hyvä tarkistaa sinisestä yläpalkista, että kuvanmuokkausohjelma on varmasti tallentanut tekemäsi muutokset.

Tiedoston nimi
Pääset muokkaamaan tiedoston nimeä helposti vain klikkaamalla sitä yläpalkissa ja kirjoittamalla haluamasi tiedostonimen.

Jakaminen
Voit jakaa suunnittelumallisi myös muille katsottavaksi ja muokattavaksi. Lisää kenttään henkilön sähköpostiosoite ja valitse minkälaiset oikeudet annat hänelle: voiko hän muokata vai pelkästään tarkastella suunnittelupohjaasi. Halutessasi voit lisätä myös viestin hänelle. Jos et halua käyttää sähköpostia, voit myös kopioida tiedoston linkin ja jakaa sen. Jakaessasi linkin, sinun tulee valita, haluatko antaa linkin muokkaukseen, tarkasteluun vai mallipohjan käyttämiseen.

Lataa
Täältä voit ladata suunnittelemasi työn. Valitse vain tiedostomuoto ja sivut, jotka haluat ladata. Jos käytössäsi on Canva Pro maksullinen versio, voit myös vaikuttaa tiedoston kokoon, taustan läpinäkyvyyteen sekä pakkaamiseen.

Kolme pistettä
Jos luot Canvassa esityksiä, voit esittää niitä tätä kautta. Voit myös tallentaa esityksen aikana puhettasi ja jakaa linkin videoon esimerkiksi kollegoillesi.

Vasen pystyvalikko

Mallipohjat
Kun avaat suunnittelupohjan voit tutkia, mitä muut ovat suunnitelleet samalle formaatille selaamalla mallipohjia vasemmasta pystyvalikosta. Pohjat ovat jaoteltu sinulle ehdotettuihin malleihin sekä erilaisiin teemoihin. Jos esimerkiksi teet Canvalla CV:n, voit selata mallipohjista yksinkertaisia, infografiikkaa sisältäviä tai vaikkapa luovia ansioluetteloita ja hakea niistä inspiraatiota tai käyttää niitä suunnittelusi pohjana.

Elementit
Täältä löydät valokuvia, grafiikkaa, videoita, ääntä, kaavioita, kehyksiä sekä ruudukoita. Voit etsiä haluamasi tyylisiä elementtejä hakusanoilla esimerkiksi ”Instagram logo” tai ”work”. Hakukentän oikeasta reunasta voit myös rajata hakua, esimerkiksi tietyllä värillä, kuvan muodolla ja voit valita etsitkö staattista kuvaa vai animoituja elementtejä. Hakukentän alapuolelta voit valita, haluatko katsella kaikkia tuloksia vai esimerkiksi pelkkää grafiikkaa.

Selatessasi elementtejä erotat Canva Pro -version käyttäjille tarkoitetut sisällöt pienestä kruunukuvakkeesta elementin oikeassa alareunassa. Ilmaisiin elementteihin tulee ”ilmainen”-teksti viedessäsi hiiren elementin päälle. Klikkaamalla elementin yläkulmasta kolmea pistettä, voit tarkastella kuka elementin on tehnyt, mihin avainsanoihin elementti liittyy ja halutessasi voit lisätä elementin tykkäykset-kansioosi.

Lataukset
Kaikki Canvaan lataamasi tiedostot löytyvät täältä. Voit myös poistaa niitä kolmen pisteen takaa. Saat ladattua Canvaan tiedostoja esimerkiksi kuvia kohdasta ”lataa mediatiedosto” tai raahaamalla hiirellä tiedoston kansiosta suoraan kuvanmuokkausohjelmaan.

Kuvat
Voit selata ja hakea valokuvia Canvan laajasta valikoimasta kirjoittamalla hakukenttään avainsanan. Voit rajata hakua lisää kirjoittamalla ”+” sekä toisen haluamasi avainsanan, esimerkiksi ”people + flowers”. Voit tarkistaa onko kuva ilmainen, kuvan alareunassa olevasta ilmainen-tekstistä samalla tavalla kuin elementtien kohdalla. Jos haluat käyttää kruunukuvakkeella merkittyä kuvaa, sinun tulee päivittää Canva Pro maksulliseen versioon tai maksaa haluamastasi kuvasta yhden dollarin, jolla saat oikeuden käyttää kuvaa yhdessä suunnittelumallissa.

Tekstit
Kun haluat lisätä työhösi tekstiä, siirry sivuvalikon ”teksti”-valikkoon. Voit valita helposti kolmesta erikokoisesta tekstistä otsikon, alaotsikon tai leipätekstin. Klikkaamalla jotain näistä saat tekstikentän suunnittelupohjaasi. Voit myös kokeilla Canvan ehdottamia fonttiyhdistelmiä sivuvalikossa.

Vaaleasta ylävalikosta voit vaihtaa fonttia (myös osa fonteista on saatavilla Canva Pro maksulliselle versiolle), tekstin kokoa ja väriä, käyttää fontin leikkauksia kuten lihavointia tai kursivointia. Voit myös määrittää tekstin tasauksen, lisätä luettelomerkit tai muuttaa kirjaintenvälistystä, riviväliä ja määrittää mihin kohtaan tekstiruutua teksti on ankkuroitu. Tehosteista voit lisätä esimerkiksi ääriviivat, varjon tai asettaa tekstin kaarevaan muotoon. Kolmen pisteen takaa löydät mm. alleviivauksen, isot kirjaimet, tekstin animoinnin ja läpinäkyvyyden.

Lisää
Sivuvalikon ”lisää”-osiosta voit tutkia esimerkiksi tyylejä, joissa on erilaisia fontti- ja väriyhdistelmiä. Klikkaamalla yhdistelmää, Canva muuttaa suunnitelmasi tyylin mukaiseksi. Klikkaamalla samaa yhdistelmää uudelleen, kuvanmuokkausohjelma käyttää samoja värejä, mutta eri kohdissa. Voit tutkia pelkkiä fontteja tai värejä tai sitten molempia yhdessä.

Löydät täältä myös ääniä, videoita, taustoja sekä infograafeja. ”Sovellukset ja integraatiot” kohdasta voit yhdistää Canva-profiiliisi esimerkiksi Google Driven, Dropboxin tai Instagramin.

Kuvanmuokkaus Canvalla, vaalea ylävalikko

Canvalla kuvanmuokkaus onnistuu helposti ja nopeasti netissä. Etusivun oikeassa yläreunassa on painike ”Laadi suunnittelumalli”, klikkaa sitä ja valitse valikon alareunasta ”Muokkaa kuvaa”. Tämän jälkeen pääset lataamaan kuvan koneeltasi.

Vaalea ylävalikko

Kun klikkaat Canvaan ladatun kuvan aktiiviseksi, saat muokkausvalikot näkyville ja valitsemasi kuvan ympärille tulee näkyviin turkoosit kehykset. Vaaleaan yläpalkkiin tulevat näkyville tehosteet, suodata, säädä, rajaaminen, kääntäminen, i (tietoa), animoi, kolme pistetta (joista pääset lisäämään linkin, lukitsemaan elementin paikalleen ja kloonaamaan sivun), sijainti, läpinäkyvyys ja poista.

Kuvanmuokkaus Canvassa.

Ensimmäisenä ylävalikossa vasemmalla näkyy värikäs neliö. Sitä klikkaamalla voit valita värejä fonteille ja elementeille. Kuvanmuokkausohjelma kokoaa tänne myös automaattisesti kuviesi väripaletin.

Tehosteet
Photogenic-kohdasta pääset muokkaamaan kuvasi tunnelmaa erilaisilla suodattimilla. Kokeile suodattimia helposti klikkaamalla niitä ja voit nähdä kuvassasi isojakin muutoksia. Klikkaamalla valittua suodatinta uudelleen, pääset säätämään suodattimen voimakkuutta. Canvan suodattimet ovat jaettu erilaisiin kategorioihin niiden tyylien mukaan: luonnolliset, lämpimät, kylmät, eloisat, pehmeät, vintage, mono (harmaasävyt) sekä erittäin värikäs color pop.

Smartmockups-kohdasta voit yhdellä klikkauksella upottaa kuvasi erilaisiin tuotteisiin, kuten tauluihin, kortteihin, puhelimien sekä tietokoneiden näytölle, mukeihin ja vaatteisiin. Tämän toiminnon avulla voit esitellä tyylikkäästi esimerkiksi asiakastöitäsi.

Uusina ominaisuuksina Canvassa on nyt myös Auto Enhance, joka automaattisesti parantaa kuvasi laatua, Auto Focus, joka automaattisesti tarkentaa kuvasi keskipisteenä olevaa elementtiä ja sumentaa taustan, Face Retouch, jolla voidaan silottaa ihoa ja vaalentaa vaikka hampaita sekä Blur, jonka avulla voit sumentaa kuvasta haluamasi kohdat.

Suodata
Voit valita 19 suodattimen joukosta jälleen nopeita ja näyttäviä muutoksia kuvalle. Nämä suodattimet ovat hieman samantyylisiä Instagramin suodattimien kanssa. Suodattimia on Canvan elinkaaren aikana tullut hurjasti lisää.

Säätö
Säädä kuvan kirkkautta, kontrastia, kylläisyyttä, sävyä, sumennusta, X-prosessia sekä vinjettiä. Photogenic-kohdassa asetetun suodattimen muutokset eivät tule näkyviin säätöihin, mutta sen sijaan, jos olet ottanut suodattimen käyttöön suodata-kohdassa, näkyvät suodattimen asetukset ”säätö”-kohdassa.

Voit kopioida tekemäsi säätöasetukset helposti muihin kuviin, kopioimalla valikon alareunassa näkyvän suodatinkoodin ja liittämällä Canvassa sen toisen kuvan muokkauksissa samaan kohtaan. Tämä nopeuttaa kuvanmuokkaamista ja helpottaa luomaan kuviin yhdenmukaisen tunnelman.

Rajaaminen
Täällä voit muokata kuvasi rajausta. Klikkaa kuvan kulmaa ja raahaa hiirellä kuva haluamasi malliseksi. Tämä toiminto onnistuu myös suoraan kuvan ollessa aktiivinen ja vetämällä kuvan kulmaa.

Kääntäminen
Voit kääntää kuvaa joko horisontaalisesti tai vertikaalisesti. Jos taas haluat kallistaa kuvaasi oikealle tai vasemmalle, kuvan vieressä on tätä varten pyöreä painike, jonka sisällä on kaksi nuolta. Pidä sitä pohjassa ja liikuta hiirtä, jolloin kuva alkaa kallistua. Voit käyttää apunasi asteista, joista näet, kuinka paljon olet kääntänyt kuvaa. Asteet tulevat esille, kun alat kallistaa kuvaa.

i (Tietoa)
Täältä näet tiedoston nimen sekä lataajan.

Animoi
Mielenkiinnon herättäminen ja ihmisen pysäyttäminen esimerkiksi yrityksesti some-markkinoinnin äärelle on netissä erittäin tärkeää. Yksi tehokas keino siihen on sisällön animointi.

Canvassa voit animoida suunnittelemiasi malleja muutamalla klikkauksella. Valitse vain kohdasta animaatio mieleisesi sivuanimaatio ja Canva lisää liikettä suunnittelupohjasi sivulle. Osa animaatiovaihtoehdoista on käytössä vain Canva Pro maksullisella versiolla.

Myös yksittäisten elementtien ja tekstien animointi on mahdollista. Pääset valitsemaan yksittäisiä animointeja, kun haluamasi kohde on aktiivisena turkoosien kehysten ympäröimänä. Voit muokata liikkeen ajoitusta yläpalkissa olevasta kellokuvakkeesta, jonka vieressä näkyvät sekunnit.

Läpinäkyvyys
Säädä elementtien läpinäkyvyyttä liukusäätimellä 0–100 % välillä. Tätä toimintoa voi esimerkiksi hyödyntää, jos haluat saada kuvanpäällä olevista tekstilaatikoista hieman kevyemmän näköisiä. Läpikuultava tausta erottaa tekstin kuvasta, mutta se ei ole niin raskas, kuin tasainen väripinta.

Tallentaminen
Canva tallentaa tiedostosi automaattisesti pilveen, samalla kun sinä suunnittelet. Saat ladattua koneelle suunnittelumallisi oikeasta yläkulmasta ”Lataa” painikkeesta. Canvan ilmaisesta versiosta on mahdollista tallentaa PNG-, JPG-, GIF-, MP4-video-, sekä PDF-tiedostoja. Canva Pro -version käyttäjät voivat tallentaa myös SVG-tiedostoja. Maksullisella versiolla on myös mahdollista vaikuttaa ladattavan tiedoston asetuksiin, esimerkiksi tiedoston pakkaamiseen, kokoon sekä taustan läpinäkyvyyteen.

Video-editointi Canvalla

Jopa aloittelija voi tuottaa Canvalla korkealaatuisia videoita muutamissa minuuteissa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän avulla.

Editoinnin aloittaminen

Jos tiedät videosi mitat, voit aloittaa sen luomisen valitsemalla ensin Luo malli -painiketta. Valitse mukautettu koko ja syötä tähän haluamasi koon videolle. Canva Pro -versiossa pääset muokkaamaan videon kokoa myös myöhemmin. Voit myös valita videolle valmiit mitat ohjelmistossa olevista vaihtoehdoista, oli se sitten Instagram Reels -video tai YouTube-video..

Valitse videollesi valmis malli tai luo omasi

Valittuasi haluamasi projektityypin, Canva avaa tyhjän ikkunanäkymän. Ikkunan alareunassa näet aikajanasi. Tämän avulla voit lisätä videoon useita kehyksiä ja määrittää niiden pituuden.

Yksi parhaista ominaisuuksista, joita Canva tarjoaa aloittelijoille, ovat mallit. Näet nämä näytön vasemmassa reunassa. Ne voivat olla hyödyllisiä, jos haluat luoda aloitusjakson tai esityksen. Voit myös käyttää hakupalkkia etsiäksesi mallia, joka vastaa tarpeitasi, kuten “alennusmyynti” tai vaikkapa “joulu”.

Kaksoisnapsauttaessasi mallia, se lisätään nykyiseen kehykseesi. Mallista voit muokata tekstiä, vaihtaa valokuvia ja videoita, vaihtaa värejä ja siirtää asioita tarpeidesi mukaan.

Lisää videoon oma sisältösi

Näytön vasemmasta valikosta löydät välilehdet videoille, kuville ja äänelle sekä elementeille ja tekstille. Jotkin näistä ovat ilmaisia käyttää, kun taas jotkut vaativat pienen maksun tai kirjautumisen Canva Pro -tilille. Voit vetää ja tiputtaa haluamiasi elementtejä näytölle, muuttaa niiden kokoa ja siirtää niitä.

Voit tietenkin myös ladata omaa sisältöäsi lataamalla niitä Lataukset kohdasta vasemmasta pystyvalikosta. Voit ladata tätä kautta videoita, kuvia tai vaikkapa ääntä. Pääset muokkaamaan esimerkiksi lataamaasi videota raahaamalla sen kehykseen ja kaksoisklikkaamalla sitä näytöllä.

Lataa ja julkaise

Voit esikatsella luomaasi videota ennen lataamista näytön oikeassa yläkulmassa olevan Toista-painikkeen avulla. Jos haluat saada ystäväsi mielipiteen ennen julkaisua, voit myös jakaa projektin ja jopa tarjota muokkausoikeudet.

Kun olet tyytyväinen työhön, voit joko napsauttaa Lataa-painiketta ja valita haluamasi tiedostomuodon tai käyttää kolmea pistettä ja jakaa projektisi suoraan eri sosiaalisen median alustoille.

Videon editointi

Canva-ohjelmisto tarjoaa useita vaihtoehtoja videon editoinnille. Näytön alareunassa on aikajana, johon video- tai kuvamateriaalia voidaan lisätä kehyksinä suuren +-painikkeen avulla. Voit muokata kunkin kehyksen pituutta vetämällä sen kummallakin puolella olevia viivoja. Aikajanalla voidaan myös lisätä siirtymäefektejä kehysten välillä. Tämäkin toimii napsauttamalla +-painiketta kehysten välissä ja valitsemalla Lisää siirto. Siirtymäefektejä on useita erilaisia ja niiden kestoa voidaan säätää.

Toinen vaihtoehto videon pituuden editoimiselle on klikata haluamaasi videokehystä ja painaa yläkulmaan tulevaa saksityökalua. Yläpalkista pääset myös käyttämään animointityökalua aivan kuten kuvienkin muokkaamisessa.

Ääniraidan lisääminen projektiin tulee näkyviin aikajanan alapuolelle ja sitä muokataan samalla tapaa, kuin videota. Voit siis vetää sen haluamaasi kohtaan videossa ja rajata sitä siirtämällä sen reunoja.

Canva Pro -maksullinen versio

Canvan käyttö on ilmaista, mutta jos haluat käyttöösi laajemmat ominaisuudet, voit siirtyä käyttämään Canva Pro maksullista versiota, joka maksaa 11,99€ kuussa tai vuosittain 109,99€. (Voit tarkistaa ajantasaiset hintatiedot Canvan sivuilta.)

Canva Pro -versiolla:

  • Muokkaat suunnittelupohjastasi uusia kokoja nopeasti Magic Resize -toiminnolla sinisestä yläpalkista muuta kokoa -kohdasta.
  • Voit käyttää Canvan sisältökalenteria ja ajastaa sitä kautta esimerkiksi sosiaalisen median julkaisujasi.
  • Pääset tekemään brändipaketin. Voit ladata yrityksesi graafisen ohjeistuksen mukaiset fontit, määrittää väripaletin ja ladata käytettävät logot. Brändipaketin avulla on helppo pitää yllä yhtenäistä ilmettä, eikä sinun ei tarvitse käyttää aikaa fonttikirjaston selaamiseen ja värikoodien kirjoittamiseen tai logojen lataamiseen, vaan ne ovat helposti saatavilla sinulle ja tiimillesi.
  • Ilmaisella versiolla voit hyödyntää taustanpoistajaa (tehosteet – background remover) kolme kertaa, mutta maksullisessa versiossa tämän ominaisuuden käyttö on rajoittamaton. Taustanpoistaja hoitaa homman nimensä mukaisesti eli poistaa kuvasta taustan, jolloin voit itse päättää millaisen taustan haluat kuvalle. Tämä on kätevä ominaisuus, kun haluat korostaa yhtä asiaa kuvasta, esimerkiksi tuotekuvissa.
  • Saat käyttöösi yli 100 miljoonaa valokuvaa, videota ääntä sekä grafiikkaa sekä yli 610 000 suunnittelumallia ja päivittäisiä uusia designeja.
  • Kasvatat maksuttoman Canvan 5 Gt tallennustilasi 100 Gt tallennustilaan. Voit myös luoda enemmän kansioita ja järjestellä tiedostosti paremmin.
     

Yhteenveto

Canva on ilmainen kuvanmuokkausohjelma netissä sekä puhelinsovelluksena. Sitä voidaan hyödyntää myös videoiden editoinnissa, graafisessa suunnittelussa, markkinointimateriaalien luomisessa ja esitysten pitämisessä ja tallentamisessa. Canva on helppokäyttöinen ja se sopii niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin. Netin kautta toimivaan ohjelmaan tulee rekisteröityä ennen kuin pääsee aloittamaan. Ilmaisesta kuvanmuokkausohjelmasta on saatavilla myös Canva Pro maksullinen versio, jolla saa käyttöönsä enemmän ominaisuuksia.

Lue lisää digimarkkinoinnista Folcanin blogista