Miksi valita WordPress verkkosivustosi julkaisualustaksi?

Viisi tärkeää syytä, miksi valita WordPress verkkosivustosi julkaisualustaksi.

Miksi valita WordPress?

Miksi valitsisin yritykseni verkkosivujen julkaisualustaksi juuri WordPressin? Eikö vanha verkkosivustoni ole enää riittävän hyvä? Entä, mitä hyötyjä verkkosivuston siirtäminen WordPressiin tuo mukanaan? Mikäli tunnistat itsesi näistä kysymyksistä tai sinua kiinnostaa kuulla vastaus niihin, olet saapunut oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli nimittäin listaa meidän mielestämme 5 tärkeää syytä siihen, miksi sinun kannattaa käyttää WordPressiä verkkosivujesi julkaisualustana.

1. WordPress on ilmainen

WordPress on ilmainen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, jonka lataaminen ja asentaminen on helppoa. WordPressin avulla voit kehittää itsellesi tarpeisiisi sopivan verkkosivuston ja lisätä siihen haluamasi toiminnot. 

Vaikka WordPress onkin ilmainen julkaisujärjestelmä, tarvitset sen asentamista varten domainin ja webhotellin. Domain eli verkkosivustosi nimi on osoite, jolla yrityksesi näkyy ja löytyy internetistä (esim. folcan.fi). Tämä on myös se osoite, jonka käyttäjät kirjoittavat selaimensa hakukenttään etsiessään yrityksesi verkkosivuja. Webhotelli on taas verkkosivustosi koti, jossa kaikki tarvittavat tiedostot sijaitsevat. 

Me suosittelemme käyttämään joko yhteistyökumppanimme Suomen Hostingpalvelun tai Seravon palveluita domainien ja webhotellin hankintaa varten. Kyseiset palveluntarjoajat kuuluvat molemmat Suomen suurimpien webhotelli-palveluntarjoaien joukkoon, jotka tarjoavat asiakkailleen suomalaiset palvelimet ja laadukkaan asiakaspalvelun. Voit käydä tutustumassa Seravon palveluihin täältä ja Suomen Hostingpalvelun palveluihin täältä. 

2. WordPress on helppokäyttöinen ja kustomoitavissa

Suuri osa WordPressiä käyttävistä henkilöistä ei ole koulutukseltaan WordPress Developereita eli verkkosivujen suunnittelijoita tai koodareita. Useat henkilöt, jotka alkavat käyttämään WordPressiä eivät omaa aikaisempaa kokemusta verkkosivujen suunnittelusta ja niiden toteutuksesta. 

WordPress on siis täydellinen ratkaisu ihmisille, joilla ei ole aikaisempaa teknistä taustaa, koska WordPress sisältää tuhansia ilmaisia templateja eli teemoja, joiden muokkaaminen on tehty helpoksi ja käyttäjäystävälliseksi. WordPressin laajan käytön ja suosion ansiosta lähes jokaiseen tarjolla olevaan verkkosivuratkaisuun on luoto useita uniikkeja teemoja, joista valita (olipa kyseessä sitten verkkokauppa, varauskalenteri tai blogi). 

WordPress teemoja on helppo myös kustomoida tarpeitansa varten, koska suurin osa niistä tarjoaa oman muokkausnäkymänsä. Muokkausnäkymästä käyttäjä pystyy mm. helposti muokkaamaan sivuston väriä, päivittämään logon, vaihtamaan taustan ja kustomoimaan sivustoa kirjoittamatta lähes yhtäkään riviä koodia. 

Tämän lisäksi WordPress:ssä pystyt myös lisäämään laajan valikoiman erilaisia toiminnallisuuksia WordPress-sivustollesi käyttämällä eri lisäosia (Plugins). WordPress lisäosat ovat kuin sovelluksia, jotka asennat verkkosivustollesi. Lisäosien avulla pystyt lisäämään verkkosivuillesi mm. kävijäseurannan, yhteydenottolomakkeen tai verkkokaupan vaivatta.

WordPressin ollessa maailman suosituin ja eniten käytetty sisällönhallintajärjestelmä (CMS) on luonnollisesti sitä kehittävien henkilöiden määrä myös suuri. WordPressiä ja sen lisäosia kehittää siis jatkuvasti valtava määrä ihmisiä. Tästä syystä WordPress sisältää myös tuhansia ilmaisia lisäosia, jotka ovat valmiita sinun käyttöösi. 

3. Google tykkää WordPress-sivustoista

WordPress on kirjoitettu käyttäen korkealaatuista koodia eli koodia, joka on semanttisesti validia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Google ja muut hakukoneet rakastavat WordPressiä. Tästä syystä WordPress-sivustoilla on myös tapana sijoittua korkeammalle hakukoneissa kuin muilla julkaisujärjestemillä tehdyillä sivustoilla. 

Myös designin puolesta WordPress on hakukoneoptimoitu laadukkaasti itsessään. Tämän lisäksi WordPress tarjoaa käyttäjilleen lukuisa eri hakukoneoptimointi eli SEO-lisäosia, joilla sivustoasi pystyy optimoimaan entistä enemmän. Suosituimpiin SEO-lisäosiin lukeutuu tällä hetkellä ”WordPress SEO by Yoast” ja SEMrush. Meidän tekemillä verkkosivustoilla käytämme aina SEO-lisäosaa, joka mahdollistaa lähes kaiken sivustosi tarvitseman On-Page hakukoneoptimoinnin toteuttamisen. Käyttämämme lisäosat omaavat erinomaiset arvostelut ja kuuluvat mm. WordPressin eniten ladattujen lisäosien joukkoon.

valitse-wordpress-sivut-tee-mikä-on-hienoa

4. WordPress on tietoturvallinen

WordPressiä on jatkokehitetty ottaen huomioon järjestelmän tietoturvallisuuden, minkä takia sitä pidetäänkin todella turvallisena vaihtoehtona verkkosivujen julkaisualustaksi. Internetissä on paljon hakkereita, jotka haluavat saada käsiinsä muiden verkkosivuja syystä tai toisesta. 

Vaikka WordPress onkin tietoturvallinen vaihtoehto, aika-ajoin sieltä löytyy myös tietoturva-aukkoja, jotka voivat altistaa sivusi hyökkäyksille. Tältä pystyy kuitenkin suojautumaan suurimmilta osin pienillä, mutta tärkeillä toimenpiteillä.

Mikäli haluat kuulla lisää tietoturvasta WordPressissä tai meidän toteutuksissamme, ota meihin yhteyttä.

Haluan lukea lisää WordPress-tietoturvasta.

5. Ylläpitäminen on kustannustehokasta ja helppoa

WordPress tarjoaa käyttäjilleen sisäänrakennetun päivitystenhallintajärjestelmän. Tämä hallintajärjestelmä mahdollistaa lisäosien ja teemojen päivittämisen vaivatta WordPressin hallintapaneelista. WordPress ilmoittaa myös sinulle, kun uusia WordPress-päivityksiä on saatavilla. Näiden päivittäminen onnistuu helposti samasta näkymästä nappia painamalla. On kuitenkin hyvä muistaa, että ennen päivityksien tekemistä on hyvä ottaa varmuuskopiot sivustostasi. WordPress mahdollistaa myös varmuuskopioinnin automatisoinnin, joka tuo turvaa hakkereita ja sivuston hajoamisia vastaan.

Kaikki ovat varmasti elämänsä aikana nähneet jonkin sivuston olevan alhaalla syystä tai toisesta (esim. muisti tai levytila loppuu kesken). Näitä sattuu aina välillä, joten on tärkeää, että tuki löytyy läheltä. Jos sivullasi ilmenee vika tai tietoturvamurto, pyrimme aina selvittämään ja korjaamaan sivustossasi ilmenneen vian saman vuorokauden sisällä vian huomaamisesta.

Tarjoamme myös Folcanilla laajaa raportointia verkkosivujen ylläpidon yhteydessä.

Lue lisää verkkosivuston analytiikasta eli web-analytiikasta täältä.

Rasmus Ranta kuva mustavalkoinen

Kysy minulta lisää!

Rasmus Ranta
Yrittäjä, CTO
rasmus.ranta@folcan.fi
+358 40 844 3327

Lue lisää digimarkkinoinnista Folcanin blogista

Mitä on pop-up mainonta?

Monet muistavat 2000-luvun pop-up mainokset ärsyttävinä ponnahdusikkunoina, jotka saattoivat vilkkua ja pitää erilaisia ääniä. Pop-up mainonnan keksijä on jopa julkisesti pyytänyt keksintöään anteeksi.  ”Esiin ponnahtava

Lue lisää »