SEO Mythbusting – Ajankohtainen videosarja Googlelta

Google on julkaissut heidän omalla YouTube-kanavallaan videosarjan nimeltä ”SEO Mythbusting”, jossa he käsittelevät ajankohtaisia asioita hakukoneoptimoinnissa, rikkoen sen myyttejä.

Google on julkaissut hakukoneoptimointiin liittyvän videosarjan heidän omalla YouTube-kanavallaan, jonka nimi on SEO Mythbusting. Tämä seitsemänosainen videosarja myyttien murtamisesta ei nimestään huolimatta ole rinnastettavissa Myytinmurtajat tv-ohjelmaan, vaikka videoilla käsitelläänkin ajankohtaisia ja mielenkiintoisia asioita. Videot antavat osviittaa siitä, mihin hakukoneoptimointia harjoittavien henkilöiden kannattaa keskittyä.

Tässä videosarjassa Googlea edustaa Martin Splitt, joka työskentelee Webmaster Trends Analystinä Googlella. Sarjassa esiintyy vierailevia verkkosivukehittäjiä eri taustoista, jotka esitellään videoiden alkuvaiheessa. 

Videoissa pyritään yhdistämään hakukoneoptimoijien sekä verkkosivujen kehittäjien kieli sellaiseksi, jota molempien olisi helppo ymmärtää. Tämä mahdollistaa hakukoneoptimoinnin merkityksen ja tärkeyden ymmärtämisen. 

Jos olet kiinnostunut hakukoneoptimoinnista tai se ei ole sinulle entuudestaan tuttu käsite, niin videoista saat arvokasta ja oikeellista tietoa aiheesta valmiiksi pureskeltuna. 

SEO Mythbusting 101

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Tässä videosarjan ensimmäisessä osassa Martin Splittin vieraana on Juan Herrera (verkkokehittäjä Parkside:ltä). Videossa käsitellään asioita kuten, mikä on hakukone ja miten se toimii ja mitä termit “crawling” ja “indexing” tarkoittavat. 

Tämän jälkeen käsitellään, miten Google valitsee heidän mielestään oikeat ja relevantit hakutulokset käyttäjilleen. Tiivistettynä vastaus on, että eri hakukriteereitä on yli 200 kappaletta. 

Mielenkiintoisin keskustelu videolla käydään, kun Herrera pyytää Googlen edustajaa vastaamaan kysymykseen, mitkä ovat heidän mielestään kolme “tärkeintä” asiaa hyvien hakutulosten saavuttamiseksi. 

Käsitellään nämä kolme asiaa seuraavaksi tarkemmin:

Sisältö

Laadukas sisältö on kaikki kaikessa hakukonenäkyvyydessä. Sisällön pitää olla hyvää ja sillä pitää olla tarkoitus. Ideaali tilanne on, että käyttäjät sekä haluavat että tarvitsevat tarjoamaasi sisältöä. Sisällöllä pitää olla siis tarkoitus kohderyhmällesi. Muista käyttää oikeita hakusanoja ja termejä, jotta kohderyhmäsi löytää sisältösi verkosta. Jos käytät liian monimutkaisia sanoja, niin kohderyhmäsi ei tule löytämään sinua.

Listasimme tähän muutaman blogin, jossa syvennymme sisällön merkitykseen enemmän:

Googlen title- ja metatiedot

Varmista, että sivustollasi sijaitsevat metatiedot vastaavat sivustosi sisältöä ja Googlen antamia kriteereitä. Jokaisella sivulla on suositeltavaa olla yksilöllinen ja tarkasti kuvailtu title– ja metakuvaus, jotta Googlen on helpompi tarjota sivustoasi käyttäjillensä. Yksilöllinen metakuvaus erottaa sinut myös kilpailijoistasi ja saa click-through ratesi (CTR) kasvamaan (olettaen, että löydyt kohderyhmällesi tärkeillä sanoilla hakukoneesta).  

Verkkosivuston suorituskyky

Nopea verkkosivusto auttaa sinua sijoittautumaan paremmin hakutuloksissa, koska Google haluaa tarjota tiedon käyttäjilleen mahdollisimman nopeasti. Sivuston nopea latausaika parantaa käyttökokemusta, joka on Googlelle lähes kaikki kaikessa. Nopea sivusto koostuu lähtökohtaisesti kahdesta osasta: hyvästä ja nopeasta palvelimesta ja sivuston teknisestä toteutuksesta. Sivuston nopeuttamisessa avaintekijöitä ovat mm. Tehokkaan välimuistin hyödyntäminen, erilaisten tiedostojen pakkaaminen (Gzip ja kuvat tärkeimpänä) ja pyyntöjen minimointi.

Pyydä ilmainen arvio verkkosivujesi nykytilasta

Lähetämme sinulle analyysin sähköpostiin 3 päivän sisällä pyynnöstä. Arvio ei sido sinua mihinkään.

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää juuri nyt?

Miksi verkkosivuilleni ei tule orgaanista liikennettä? Kirjoitan hyvää sisältöä säännöllisesti, mutta asiakkaani eivät löydä sitä. Kuulostaako tämä tutulta? 

“Hakukoneoptimointi ei ole ollut koskaan vaikeampaa kuin nyt.” 

Hakukoneoptimoinnin merkitystä ja vaikeutta korostetaan päivä päivältä enemmän mediassa. Harvoin kuitenkin puhtaan myyntipuheen sijasta kerrotaan, miksi hakukoneoptimointiin kannattaisi käyttää aikaa ja rahaa juuri nyt. On totta, että hakukoneoptimointi ei ole koskaan ollut vaikeampaa kuin nyt, mutta se tulee varmasti olemaan vielä vaikeampaa viiden vuoden päästä kuin tällä hetkellä. Suhteessa käytettävään aikaan hakukoneoptimointi on vielä “helpolla” tasolla. Suosittelen siis kaikkia verkkosivustoja omistavia henkilöitä viimeistään nyt tutustumaan hakukoneoptimointiin (SEO) ja punnitsemaan, olisiko tähän järkevä lähteä ennen kuin se on oikeasti myöhäistä. 

Videosarjan muut osat ovat katsottavissa Googlen YouTube-kanavalta.

Videosarja sisältää: 

  • SEO 101 
  • Googlebot 
  • Jäsennellyt tiedot 
  • JavaScript (JS) 
  • Suorituskyky 
  • Viitekehykset 
  • Internetin tulevaisuus 

You are currently viewing a placeholder content from Facebook. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information
Rasmus Ranta kuva mustavalkoinen

Kysy minulta lisää!

Rasmus Ranta
Yrittäjä, CTO
rasmus.ranta@folcan.fi
+358 40 844 3327

Lue lisää digimarkkinoinnista Folcanin blogista